Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

"Je dodnes sporné, kdo vlastně vyprovokoval vnitřní ukrajinské konflikty, které uvrhly zemi do občanské války. Je ale logické, že zájem na mocenské změně měly spíše USA, než Rusko. Neví se ani, kdo sestřelil dopravní letadlo a zavraždil 300 nevinných cestujících."

Pro vaši informaci: Konflikt vyvolat Janukovyč, když ze dne na den otočil politické kormidlo na východ. Ukrajinci Rusy nemají v lásce a nelze se jim divit, když jich Stalin nechal 7.000.000 zemřít hladem. A separatisti sami přiznali, že letadlo sestřelili oni, spletli si ho s bombardérem.

1 0
možnosti
PH

P77a50v91e75l 82H28o83r21á84k

1. 12. 2014 16:15

Pane Jonáši, na události je třeba hledět v kontextu. Janukovič neotočil kormidlo ze dne na den, ukrajinská ekonomika byla těsně provázána s ruskou. Ale o tom sankce nejsou, že ano? Ukrajinci a Rusové jsou národy jako každý jiný, takže někdo má některé sousedy raději a někdo méně. A co se týče letadla, jak jistě víte, vyšetřování stále probíhá, jenomže vy podle všeho věříte v jasně ideologicky formulované scénáře, podle nichž je Ukrajina dobrá a Rusko zlé. Skutečnost je poněkud složitější, což také autor dostatečně srozumitelně naznačuje

0 0
možnosti
JP

A to ještě zamlčují naše média, že obchod s Ukrajinou se v podstatě rozsypal. Ta je dnes zcela insolventní. "Prodat" tam zboží znamená - sami si ho musíme zaplatit ze svého. Ale o tom se nepíše. Vše kryje "bobřík mlčení".

2 0
možnosti

A protože obrat obchodu se zbožím ČR s Ukrajinou se v roce 2013 podílel na celkovém obchodním obratu ČR se zbožím pouze 0,9 %, je to obrovská tragédie...;-(

2 0
možnosti
Foto

Moc o tom nevíte, co?

3 4
možnosti
MK

M48i87l64a71n 62K90e92s30l

30. 11. 2014 21:15

Sankce považuji za úspěšné.Taková dobrá  a laciná jablka, jaká jsou letos k mání, jsem ještě nejedl.Vzhledem k tomu,že masovod přes Bělorusko do Ruska je přerušen, dá se očekávat i přísun kvalitních šnyclů na náš vánoční stůl.

1 0
možnosti
JT

Jeden příklad za všechny, jak je dlouhodobě výhodná orientace na Ruský trh. Někdy kolem roku 2008 přišlo tehdejší vedení ČSA (prezidentam byl jistý Lašák) s geniální strategií. Přestaneme se snažit na západních trzích (tam je konkurence) a orientujeme se na Rusko. A penízky se jen pohrnou. Opustily se destinace v USA a Evropě a založily linky do Ruska a okolí. Výsledek je znám. Nakonec bylo polovina torza společnosti (necelá třetina původního stavu posádek i letadel) prodána Korejcům za něco málo více než padesát milionů korun (méně než jednodenní obrat společnosti v roce 2008). Takže bych ze ztráty toho trhu zas takovou vědu moc nedělal.

1 1
možnosti
VB

Podobně dopadl ČEZ s Bulharskem a Albánií. Tak tam taky ne.

0 0
možnosti
MK

Náš obchod s Ruskem tvoří necelá 4% exportu. Sankce postihují pouze jeho část. Když si tyto údaje dosadíte do vzorce, vyjde Vám, že každý jeden z nás je sankcemi postižen ve výši cca 30 Kč měsíčně. Tedy žádné drama.

A firmy, které jsou opravdu nadprůměrné a technologicky na výši, si odbyt bez problémů najdou jinde.

8 8
možnosti
JT

:-) takže, jeden je bez práce a druhý má 80tis. měsíčně, tak má každý 40tis. na měsíc - tedy žádné drama:-)

1 0
možnosti

Jste docela srandovní, Rusko je ekonomicky naprosto nezajímavá oblast, z mnoha důvodů. A tři procenta, která tvoří náš zahraniční obchod s ním, o tom jasně hovoří. A je to Rusko, které začíná velmi silně sankce pociťovat a přes ty počáteční úsměšky a řeči o nefungování sankcí, je Rusko ten, kdo volá o pomoc.....

10 9
možnosti
Foto

A tak autor se snaží na poslední chvíli pro své chlebodárce něco zachránit.

5 11
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1129x
Překladatel zejména technických textů se zájmem o ekologii, energetiku a kulturu

Seznam rubrik