Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Nebyl jsem na Národní. Jen jsem zíral na televizi. Ale z těch, které jsem znal a znám, tam byl každý bit. Každý.  Pokud víte, co je pravděpodobnost, pochopíte, že těch zbitých nebylo málo. A těch, kteří byli zbiti při předchozích manifestacích (jak tvrdili především milicionáři) také není málo.

   Jen pan Zeman (nějak záhadně) viděl milicionáře s pendrekem v podpaží - a stejně před ním utíkal!!

   PS: Dovedete si představit běžícího Zemana? Byť před čtvrstoletím?

1 0
možnosti
Foto

Každý ne. Z Těch asi osmi kamarádů, které sem potkala chvilku před zásahem (http://valikova.blog.idnes.cz/c/435460/Nastvat-nekolika-vetami-vsechny-demonstranty-z-Narodni-slusny-vykon.html#t2), dostal obuchem jeden, druhého pustili, někdo se schoval v bytech. Kačenka přišla později, omlátili jí hlavu o zeď.

Průšvih je, že historické události se buď zveličují nebo bagatelizují. Mlátili přes hlavu, přes ledviny, kopali do hlavy a do břicha. Pár lidí ovšem štěstí nemělo.

Pro mě byl asi nejhorší ten strach těsně před vypuknutím obuškobití. Štěkali psi...

3 0
možnosti
Foto

Prezident pravdu samozřejmě neměl. Masakr to nebyl, ale běžná demonstrace také ne. Místo dědků tam zasahovali speciální bareťáci. Utéct se v určité chvíli nedalo. A Šmíd byla rozbuška, nikoli jediná příčina revoluce.

Kdybyste měl pochybnosti o mých tvrzeních, měla bych být v Bojarově seznamu, až ho nějaký novinář vyškrábne na povrch.

Pokud ovšem nezmizel Bylo tam 600 lidí, pár desítek s následky...

4 0
možnosti
Foto

Absurdní nesmysl. Pochválí vás jen bolševici.

1 3
možnosti
VH

Nejen, že ho pochválí. Také vás zminusují.

2 0
možnosti
JN

J90o15s76e65f 21N22i59k31l

20. 11. 2014 18:23

...řeknu-li masakr, teče krev a jsou mrtví ..krev tekla, ale mrtví bohudík nebyli žádní...tudíž masakr to nebyl...

4 1
možnosti
VH

Pokud použijete naučných definic, máte pravdu. Pokud rozumíte slovníku běžné mluvy, pak pochopíte, že Čech řekne masakr té tekoucí krvi.

1 0
možnosti
JD

Pouhe slovickareni.

Ale pro ty co ten zasah tak bagatelizuji (vic jak 500 zranenych opravdu neni bagatelni), tak tem navrhuji: az bude mit policie nacviky proti demonstrantum (dela je pravidelne), jdete se dobrovolne prihlasit za figuranty. A rovnou reknete, ze to muzou brat jako 17.11. pekne do ulicky a velkejma bilejma.

Dost by me zajimalo, kdo z vas by pak v hospode nerekl: "teda Mano, to byl masakr"

2 0
možnosti
Foto

Slovíčkaření. Přesně. A kdo vyvolává histerii slovíčkařením? Nikdo ,,zásah"  nezpochybnil, co do následků, ani průběhu!

2 0
možnosti
HM

aha a  ještě jste   zapomněl  dodat ,,Horáková se přiznala ..jděte se Zemanem do háje s těmi blbými kecy,jste jak ta rudá Marta..   ubožáci..;-ORv

5 3
možnosti
KV

K33a28r84e30l 28V73o86v21e27s

20. 11. 2014 17:46

Prostě prezident Zeman ukradl s tou Národní pravdoláskařům jejich hračku.

A to se neodpouští. Množí studentští vůdci si udělali z Národní živnost. Podívejme se na studentské vůdce optikou uplynulých 25 let.

Mejstřík, holky Pajerovy, Žáček, Pánek, Benda, Bartuška, Pilip.......

A zároveň si položme otázku kdo mohl za minulého režimu studovat na vysokých školách, zvláště humanitní obory ?;-D

9 4
možnosti
JR

J63a52r86a 42R62a79n85k

20. 11. 2014 18:07

Deti clenu partaje.....na vic nestacilyRv

1 0
možnosti
SN

Gratuluji Vám k Vaší odvaze !   Dokázal jste říci.....král je nahý ! R^R^R^

11 0
možnosti
MP

sám ovšem vystavujíce na obdiv holou řiť:-P

3 1
možnosti
OK

Zeman řekl:

"Prosím vás, každý, kdo někdy chodil na protistátní demonstrace, ví, že ho občas majzli obuškem. A to ještě ti dědci z lidových milicí, když dostali povel ‚obušky k nasazení připravit‘, tak si je dali takhle na prsa a rozběhli se a my jsme jim utekli (...)Přátelé, nebyla to žádná krvavá řež, nebyl to žádný nestandardní masakr, byla to jedna z ‚x‘ demonstrací".

Podle mne a mnohých dalších demonstraci ze 17. listopadu 1989 Zeman bagatelizuje. Skutečnost byla totiž taková, že na Národní třídě tehdy bylo uzavřeno mezi policejní kordony na 10 000 demonstrantů. Zpočátku bylo možné jednotlivě odcházet. Později začala policie aktivně bít do demonstrantů obušky. Na 568 lidí bylo zraněno a muselo být ošetřeno. Krev samozřejmě tekla, ale nikdo nezemřel. Byl to masakr? Myslím, že to označení v podobných situacích používáme, byť skutečný masakr bylo spíše to, co se dělo třeba na frontě první světové války.

6 2
možnosti
Foto

"Prosím vás, každý, kdo někdy chodil na protistátní demonstrace, ví, že ho občas majzli obuškem. A to ještě ti dědci z lidových milicí, když dostali povel ‚obušky k nasazení připravit‘, tak si je dali takhle na prsa a rozběhli se a my jsme jim utekli (...)"

"Přátelé, nebyla to žádná krvavá řež, nebyl to žádný nestandardní masakr, byla to jedna z ‚x‘ demonstrací".

Mnohé se dá různě podat, že. Jako celek, nebo ,,jinak". Že mnozí z účastníků mnohých demonstrací potvrdilo, že byly i jiné a i tvrdší ,,zákroky" tehdejší ,,moci", to se nehodí. Kdo chce, může si dohledat. To přece ale nijak nesnižuje význam, ani úprůběh demonstrace, ani další vývoj, započatý právě tím ,,sedmáctým". Komentovat, kdo, proč a za jakým účelem tyto histerie ,,rozpoutává", totˇ otázka jiná. Snad jen , že mnohé souvisí s mnohým a kdo si nenechal vymýt mozek mainstreamem", má možnost udělat si vlastní úsudek a závěry. Pokud chce, či vůbec je schopen.

P.S.: pokud chce zas nějaký primitiv kohokoli za tyto názory označit za kom, přisluhovače kremlu, či blba, je to zas toliko jeho vizitka. Jinak doporučuji K.Kryla a jeho píseń: ,, Kádrují mě" . Tedy, pokud jí budou schopni pochopit!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1129x
Překladatel zejména technických textů se zájmem o ekologii, energetiku a kulturu

Seznam rubrik